In bad met 43 olifanten in Etosha National Park, Namibie

Mijn mooiste safarimoment? Nou, dit komt aardig in de buurt. We zaten op de rand van de camping in het Etosha National Park te kijken naar de waterput die net buiten de camping in het National Park ligt. Het is er een komen en gaan van dieren die tegen de avond komen drinken. Ik beschrijf het altijd als een soort National Geographic, maar dan live! Op een gegeven moment zagen we een grote stofwolk naderen…oei wat is dat nou. Wat dichterbij konden we zien dat er een kudde olianten naderde…een grote kudde olifanten. De rest van de dieren maakte op dat moment even plaats voor de echte koningen der dieren…zelfs de leeuwen kozen het hazepad. Het bleken uiteindelijk 43 olifanten te zijn die hun dorst kwamen lessen en lekker even kwamen badderen. Van zo’n dag slenteren word je toch behoorlijk stoffig. Ademloos zaten we te kijken en te genieten hoe de olifanten genoten van het water.

In bad met 43 olifanten

Een korte impressie van twee minuten van ongeveer een uur lang badderende olifanten!

Prachtig om te zien hoe ze echt lol lijken te hebben in het water. Ze gaan niet alleen functioneel in bad, maar spelen en genieten ook echt!

Wat is jouw favoriete safarimoment?

 

17 Replies to “In bad met 43 olifanten in Etosha National Park, Namibie

 1. Prachtig zeg. Van het filmpje krijg ik echt een National Geographic gevoel. Dat gevoel had ik toen ik voor het eerst zeeschildpadden eieren zag leggen. Dat vond ik ook zo’n magisch moment. Kippenvel

  1. Ook wat natuur betreft is Afrika een bijzonder continent…safari gaat mij nooit vervelen. Olifanten, leeuwen, buffels in het wild zien is het mooist!

 2. Mooi om te zien!

  Ik twijfel wat mijn favoriete safarimoment is. Ik denk een gamedrive in Hluluwe in Zuid-Afrika.

  In Sri Lanka zag ik een kudde van 80 olifanten, maar daar stonden veel jeeps bij. Toch een beetje nep…

  1. Wow, 80 olifanten en dan toch niet het moment. Dat zegt wat over je ervaring in Hluluwe!! Het is tegenwoordig altijd een strijd om een momentje voor jezelf te hebben…of je nu in Afrika zit of in Azie, je wilt toch het liefst een foto zonder jeeps of andere toeristen, maar dat wordt steeds lastiger. Ik probeer er desondanks gewoon van te genieten…en heb je z’n moment voor jezelf dan is het extra genieten!

 3. Wat ontzettend gaaf, een bijzondere ervaring moet dat geweest zijn. Mijn favoriete safarimoment is in het Addo geweest. De 3 luipaarden die recht op onze auto kwamen aflopen zal ik nooit vergeten, geweldige ervaring.

 4. Wat ontzettend mooi om te zien! Mijn favoriete safarimoment was in het Krugerpark toen 2 olifanten elkaar begonnen te begroeten. Een paar minuten lang wreven ze met elkaars slurven om elkaar heen, pal voor onze jeep. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *