Indonesische sambal boontjes met tomaat

Soms is simpel gewoon beter. Dit bijgerecht is perfect in z’n eenvoud. Weinig ingredienten, snel gemaakt en met een top resultaat. Sambal boontjes is precies wat je je er bij voorstelt. Pittige boontjes. Hoe pittig? Dat is aan jou!

Sambal boontjes

Lekker als bijgerecht bij nasi goreng of gewoon met witte rijst.

Sambal boontjes

Het recept voor sambal boontjes

Sambal boontjes
Porties: 2 Personen
Ingredienten
  • 200 Gram Sperziebonen - uit de vriezer kan prima
  • 1 Grote Ui
  • 2 Tenen Knoflook
  • 2 Tomaten
  • 2 Theelepels Sambal oelek - meer of minder naar smaak
  • 1 Theelepel Vissaus
Instructies
  1. Snipper de ui en de knoflook en fruit op laag vuur totdat de ui glazig ziet Voeg de boontjes toe en bak deze even mee. 

  2. Voeg de fijn gesneden tomaat toe en bak dit een paar minuten mee.

  3. Voeg de sambal en de vissaus toe. Roer door en serveer.

Kijk ook eens bij de andere wereldgerechten.

Selamat makan!
Eet smakelijk!

4 Replies to “Indonesische sambal boontjes met tomaat

    1. Die tomaat is iets van mezelf…dat vind ik lekker in combi met de boontjes. Trassi kan natuurlijk ook prima ipv vissaus. Met kokos ga ik binnenkort ook eens proberen!! Lijkt me ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *