Ontdek deze vijf Europese hoofdsteden, never stop exploring

Een weekendje weg? Bekijk dan eens deze stedentrips naar vijf Europese hoofdsteden. Veel cultuur en natuurlijk heerlijk eten. Even een weekend helemaal weg uit de sleur van het dagelijkse leven? Dan zijn dit vijf mooie opties.

SofiaParijs

Stad van de liefde. Parijs is echt een wereldstad met een aantal wereldberoemde bezienswaardigheden, leuke gezellige wijkjes en heerlijk eten. Hier kun je gerust een paar dagen spenderen zonder je te gaan vervelen hoor! Ik beschreef onze wandelroute door het centrum van Parijs, vanaf de Eiffeltoren via onder andere de Arc de triomphe, het Louvre de Notre Dame en de Pont Neuf, tot aan de prachtige Basilique du Sacré-Coeur. Deze praktische tips zijn handig om even van te bekijken als je met de auto gaat. Laat je niet verrassen door de parkeerkosten en het milieuvignet in Parijs. Lekker eten? Bezoek de wijk Quartier Latin!

Parijs

Berlijn

Aan de hand van de tekst van het mooie “Over de muur” van het Klein Orkest bezochten we de bezienswaardigheden die in de tekst worden genoemd. De muur zelf natuurlijk, maar ook Unter den Linden, Kurfurstendamm, de wijk Kreuzberg, de Gedachtniskirche en het Alexanderplein. Wij vlogen van Oost- naar West-Berlijn. Ik beschreef onze wandelroute door deze stad met een geschiedenis. Leef je uit met de bordbedekkende schnitzels. Heerlijk!

Berlijn

Luxemburg

Een Europese hoofdstad met de charme van een groot dorp? Luxemburg stad kent niet het toeristengeweld van een aantal andere Europese hoofdsteden, zoals bijvoorbeeld Amsterdam, Rome en Parijs. Het is eigenlijk een heel lief stadje waar voldoende te doen en te zien is om een lang weekend er lekker even uit te zijn. Luxemburg stad is klein, maar fijn!. Het centrum met de oude kazematten is indrukwekkend! Luxemburg stad is bovendien ook nog eens lekker dichtbij Nederland.

Luxemburg, kazematten

Budapest

Wat een prachtige stad is Boedapest! De rivier de Donau stroomt tussen Boeda en Pest door. Negen prachtige bruggen verbinden de twee delen van Boedapest. Beklim Castle Hill, bezoek het vissersbastion of vergaap je aan het prachtige parlementsgebouw vanaf de overkant van de Donau. Uniek voor Boedapest is het streetfood, lekkere deegrollen geroosterd boven een houtskoolvuurtje en ruim bestrooid met suiker en kaneel…te lekker!

Boedapest

Sofia

Wat een verrassing was deze stad. We mochten er door de gevallen sneeuw twee dagen langer blijven van Transavia, maar nog hebben we lang niet alles gezien en gedaan. Het werd een extra lange stedentrip in Sofia. Het centrum van de stad is prachtig met veel indrukwekkende oude gebouwen. Het hoogtepunt is wel de prachtige Alexander Nevski Kathedraal. De kerstperiode en de sneeuw maakte het plaatje compleet…één en al gezelligheid. En dan heb ik het nog niet eens over het eten gehad. De Bulgaarse traditionele keuken is geweldig. Ik heb zelden zo lekker gegeten in een Europese hoofdstad…OK, misschien in Rome, maar ook in Sofia ben je als foodie op je plek! Hier komen we zeker nog eens terug!

Alexander Nevski, Sofia

Boedapest en Sofia zijn budgettechnisch gezien aantrekkelijke bestemmingen. Mocht je een goedkope vlucht kunnen boeken, dan zou ik dat zeker niet nalaten. Deze twee steden zijn verder erg goed betaalbaar. De andere steden zijn wat duurder, maar dan heb je weer het voordeel dat je er met eigenvervoer naartoe kunt.

Ben jij geinspireerd door deze stedentripbestemmingen? Wat is je favoriet?

 

16 Replies to “Ontdek deze vijf Europese hoofdsteden, never stop exploring

  1. In Parijs waren wij vorige week nog! Berlijn bezocht ik een aantal jaar terug en Boedapest is een van mijn favoriete Europese steden, wat is het toch ontzettend mooi daar! Sofia en Luxemburg staan nog op mijn bucketlist, want dat lijken mij ook hele mooi steden om nog eens te bezoeken

  2. Leuke collectie steden. Sofia staat al heel lang op mijn wishlist, de andere steden heb ik bezocht. Naar Berlijn wil ik graag een keer terug, om de minder bekende plekken te bezoeken.. en onze oudste heeft het al tijden over Parijs. ?

  3. Parijs en Berlijn ben ik geweest. Vooral Berlijn vond ik een erg toffe stad! Daar wil ik zeker nog een keer naar toe, maar Parijs is ook altijd leuk ? Budapest lijkt mij ook een erg mooie stad.

  4. Parijs al zo vaak bezocht en verveeld nooit. Wil binnnekort weer is terug maar dan lekker onverwachts. Is voor mij 4/4.5 uur met de auto.
    Berlijn en Sofia wil ik ook nog graag bezoeken. Luxemburg ga ik dit jaar ontdekken. Ben erg benieuwd.

  5. Luxemburgstad lijkt me heel leuk voor een stedentrip! Het schijnt namelijk een hele hippe stad te zijn. Ik moet zeggen dat ik nog nooit in Luxemburg geweest ben, dus sowieso lijkt het me een interessante bestemming!

  6. Toffe lijst: ik mocht al 4/5 bezoeken. Sofia bezocht ik nog niet en als ik eerlijk mag zijn is mijn laatste bezoek aan Luxemburg ook al weer meer dan tien jaar geleden! Ik heb weer inspiratie voor een volgende citytrip.

    1. Dat klinkt ook leuk…een halfjaar lekker in Italie en lekeer Italiaans eten ??. Sofia is echt een aanrader! Ik vond het een verrassend mooie en leuke stad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *