Vietnamese verse rijstvelloempia’s met knoflookgarnalen en groenten

Wil je GEMAKKELIJK? Wil je GEZOND? Wil je LEKKER?? THIS IS IT! Vietnamese verse rijstvelloempia’s met knoflookgarnalen en verse groenten. Deze loempia’s zijn heel eenvoudig zelf te maken en ook nog een super lekker en gezond. Ik lust ze wel op elk tijdstip van de dag. Geef er wat heerlijke dipsausjes bij en het is puur genieten. Je kunt ze vullen met alles wat je zelf lekker vind. Ik gebruikte deze keer knoflook garnalen als basis. Van mijn reis door Vietnam kan ik me vooral de gefrituurde variant herinneren. Ook lekker, maar wel minder gezond.

Vietnamese verse rijstvel loempia’s

Liever gefrituurd, probeer dan dit recept voor Vietnamese loempia’s eens! Heerlijk in combinatie met een lekkere Vietnamese salade. Ik had er deze keer wat sojasaus en chilisaus bij, maar het is ook heerlijk met Vietnamese Nuoc Cham saus.

Vietnamese verse rijstvel loempia’s

TIP: Als je een avocado in reepjes of blokjes wilt snijden zonder vieze handen te krijgen, doe het dan als volgt. Snij de avocado door het midden. Haal de pit er uit met de punt van het mes. Kerf de gehalveerde avocado, als deze nog in de schil zit, in de lengte (voor plakjes) en zowel in de lengte als in de breedte (voor blokjes) tot op de schil in. Schep de avocado voorzichtig uit de schil met een lepel. Voila!

Het recept voor Vietnamese verse rijstvel loepmpia’s

Vietnamese verse rijstvel loempia's
Ingredienten
  • rijstvellen
  • 1 wortel
  • 1 komkommer
  • 1 portie rijstnoodles
  • 2 avocado's
  • korianderblad
  • munt
  • 150 gram garnalen
  • 2 tenen knoflook
  • sojasaus
  • zoete chilisaus
  • limoenpartjes
Instructies
Voorbereiding
  1. Doe wat olie in een pan en laat het heet worden. Voeg de garnalen toe en schep ze even om. Voeg de knoflook toe als de garnalen bijna klaar zijn. Schep het nog even goed door elkaar. Laat de knoflook niet bruin worden en de garnalen niet te gaar.

  2. Haal de zaadlijsten uit de komkommer en snij deze in dunne reepjes.

  3. Snij de wortel in dunne reepjes.

  4. Schil en snij de avocado in dunnen reepjes

  5. Kook de rijstnoodles gaar.

  6. Zet een pan met lauwwarm water neer

Loempia's samenstellen
  1. Doe een rijstvel kort in de pan met water en leg hem op een bord

  2. Leg wat van de wortel, komkommer, avocado, garnalen, koriander en rijstnoodles op het vel en vouw deze als een loempia. Niet te veel want dan scheuren ze. 

  3. Herhaal dit tot de ingredienten voor de vulling op zijn.

  4. Serveer met wat zoete chilisaus, sojasaus, limoenpartjes en eventueel wat munt.

Bekijk ook andere wereldgerechten.

ăn ngon

Eet smakelijk

2 Replies to “Vietnamese verse rijstvelloempia’s met knoflookgarnalen en groenten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *