Aapjes kijken in de winter in Artis, de oudste dierentuin van Nederland

Het was koud! Zeven graden onder nul, maar de zon scheen prachtig met een helder blauwe lucht! Wat is er dan leuker om met je nieuwe fototoestel naar de dierentuin te gaan om alvast een beetje te oefenen voor onze safari in Namibië en Botswana. Door de kou was een aantal dieren naar binnen verplaatst, maar die zien we wel weer als de temeraturen gaan stijgen. We hebben een abonnement op dierentuin Artis en dat is heerlijk. Niet in de rij bij de kassa en je hoeft ook geen uren te gaan. Je kunt altijd nog een keer.

Artis

Japanse makaak

De Japanse makaken zijn aangepast aan de kou. Het is na de mens de meest noordelijk voorkomende soort primaat. Beroemd zijn de beelden van deze soort in warmwaterbronnen.

Artis

Ooievaar

Artis

Leeuwen

De leeuwen genoten zichtbaar van het zonnetje. Oude reus Ceasar en één van zijn dochters. Mama Ti-cuna is vorig jaar overleden.

Het was vorig jaar een bijzonder jaar voor de leeuwen, want wie denkt dat ze alleen maar lui zijn komt bedrogen uit. Deze reiger was daar niet op bedacht.

Vreemde vogel

Goed ingepakt tegen de kou observeert deze vreemde vogel zijn omgeving.

Aalscholver

De eerste bloemen van de Camelia

Eén van de vele monumenten in Artis, het Minangkabauhuis. Deze bouwstijl heb ik veel gezien in West-Sumatra, rond Bukittinghi. Prachtig gebied trouwens.

Artis

Rode panda

Artis

Alpensteenbok

Artis

Stokstaartjes

Artis

Afsluiter

Wat een heerlijke koude dag die wij na een korte wandeling richting het centrum afsloten bij De Brabantse aap, waar we weer warm werden van een warme chocomelk en een Manke monnik. Deze laatste wordt in eigen brouwerij De bekeerde suster gebrouwen. Echt een aanrader. Amsterdam, wat ben je toch leuk!

11 Replies to “Aapjes kijken in de winter in Artis, de oudste dierentuin van Nederland

  1. De rode panda is echt mijn favoriet. Zo leuk! Wat fijn dat jullie een abonnement op Artis hebben, dan kan je er zo vaker even een paar uurtjes heen. Het blijft een mooie dierentuin he.

  2. Wonen jullie dichtbij Amsterdam? Ik ben als kind eens in Artis geweest, daarna niet meer. De afstand is net wat te groot, waardoor we dan vaak voor een andere dierentuin kiezen. Mooie foto’s heb je gemaakt, ondanks de kou!

    1. We wonen in Amsterdam. Er zijn natuurlijk veel meer mooie dierentuinen. Toen we in Dordt woonden gingen we vaak naar Blijdorp. Nu dus naar Artis. Heerlijk om gewoon even een uurtje te gaan kijken of gewoon lekker even te zitten in de zon tussen de dieren.

  3. Moet als eerste stiekem toch lachen om die vreemde vogel ;). Hij is goed bezig. Ben zelf ooit een keer in Artis geweest. Was toen nog jong. Ga nu echt zelden naar dierentuinen. Wel tof dat je nu beetje aan het oefenen bent voor je aankomende geweldige reis. Zal er trouwens ook wel iets warmer zijn haha.

  4. Mooie foto’s Martin. En het is idd heerlijk om een abonnement te hebben. Ik heb er zelf één van Diergaarde Blijdorp. Zo fijn dat je gewoon even binnen kunt lopen. Voor een specifiek dier of – in mijn geval – voor de (indoor)speeltuin. Of om foto’s te maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *