Cambodjaanse biefstuk met basilicum

Zo kleurrijk als het land zelf is dit gerecht. Cambodjaanse biefstuk met basilicum, oftewel Chha Sach Ko M’reah Preou in het Khmer. Het recept komt uit het prachtige kookboek “The cuisine of Cambodia”. Ik moest en zou een kookboek kopen van gerechten uit dit land. Dat is uiteindelijk gelukt in Phnom Penh. Niet alle gerechten zijn even makkelijk te maken in Nederland, want, ja, waar haal je een paar ons vogelspinnen vandaan? Ze staan er echt in als gerecht. Verder worden er kruiden gebruikt die ik hier nog niet heb kunnen vinden, zoals Angkedei, M’reah, M’rum of Kantrup. Dit gerecht is gelukkig een stuk eenvoudiger met ingedienten die hier ook makkelijk te koop zijn.

Cambodjaanse biefstuk met paprika en basilicum

We waren in 2005 in Cambodja, maar de laatste keer dat ik echt origineel Cambodjaans heb gegeten was begin 2017 in Jalan Alor in Kuala Lumpur. Dit is een straat waar je de heerlijkste streetfood kunt eten. Wij aten er meerdere keren bij een Cambodjaans restaurantje in een poging om de hele kaart te proberen, zo lekker was het daar…we zijn een eind gekomen! Let bij het eten van streetfood wel altijd op!

Het recept voor Cambodjaanse biefstuk met basilicum.

Biefstuk met basilicum

Roerbak van biefstuk met basilicum uit Cambodja.

Ingredienten
  • 200 gram biefstuk
  • 1 handvol basilicum blaadjes - ik neem graag Thaise basilicum voor nog meer smaak
  • 3 tenen knoflook ->uit de knijper
  • 1 eetlepel oestersaus
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 3 eetlepels water
  • 2 paprika's ->rood en groen
  • 1 eetlepel olie ->om in te bakken
  • rijstnoodles of witte rijst
Instructies
  1. Snij de parika's in dunne repen en de biefstuk in dunne plakjes. Zet de wok op het vuur en doe de olie er in. Bak de biefstuk op hoog vuur snel bruin. Bewaar de biefstuk apart op een bord. Voeg de knoflook toe aan de wok en daarna de paprika. Roerbak dit totdat het beetgaar is. Voeg de biefstuk weer toe samen met de oestersaus, sojasaus en het water. Roer nog even door en zet het vuur uit. Roer de basilicumblaadjes er door en serveer met de noodles of witte rijst.

 

Kijk ook eens bij de andere wereldgerechten!

អត្ថបទ​ដើម

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *