De Foodhallen in Amsterdam, walhalla voor foodies

Na ruim twee jaar wonen in Amsterdam was ik nog steeds niet bij de foodhallen geweest. Afgelopen zondag was het dan eindelijk zo ver. Ik ken natuurlijk de foodcourts in Azië, maar had geen idee wat ik van de Foodhallen in Amsterdam konden verwachten.

Foodhallen Amsterdam

Eerste indruk

Ja, die is goed. Met de metro en de tram ging ik naar Amsterdam West naar de Foodhallen in een oude tramremise aan het Bellamyplein. Het mooie pand straalt een bijzondere sfeer uit, beetje industrieel. Op de grond zie je nog de oude tramrails, een leuk detail.

Foodhallen Amsterdam

Het concept is eigenlijk heel simpel. Met 21 foodstands en drie verschillende bars is er keuze zat. Je haalt bij een stand of bar iets te eten of te drinken, betaalt ter plekke en zoekt een plekje aan één van de vele tafels om er lekker van te gaan genieten. Een ideale manier om mensen te ontmoeten. Als het druk is schuif je gewoon ergens aan bij een tafel waar het past. Gezellig!

Foodhallen Amsterdam

Ik probeerde de dim sum bij Dim Sum Thing en viel meteen met mijn neus in de boter. Dit is heerlijk. Dim sum zoals het hoort…Dim Summum dus eigenlijk!

Foodhallen Amsterdam

Foodhallen Amsterdam

Ik dronk een Munchies biertje van de Amsterdamse brouwerij Oedipus van de Beer Bar. Een heel fruitig biertje met een behoorlijke lychee smaak, lekker!

Foodhallen Amsterdam

Schuif gewoon lekker aan!

Foodhallen Amsterdam

Deze mannen van The Butcher maken echt de lekkerste hamburgers! Ik probeerde The Daddy…250 gram vlees en de beste burger die ik in lange tijd heb gegeten.

Foodhallen Amsterdam

Natuurlijk is er nog veel meer lekkers dat ik helaas niet heb kunnen proberen, maar een mens moet iets te wensen hebben. Ik kom gewoon nog een keer terug. Met een Rotterdamse eigenaar ligt het natuurlijk voor de hand dat de Foodhallen zijn vleugels ook uitstrekt naar deze mooie stad. In de zomer gaat dit gebeuren. Van mij mag dit concept zich als een olievlek over Nederland verspreiden. Te leuk!

25 Replies to “De Foodhallen in Amsterdam, walhalla voor foodies

 1. Ooh dit lijkt me echt geweldig! Ik ben echt gek op allerlei soorten eten en zou echt graag eens naar de Foodhallen maar ik kom eigenlijk niet vaak in Amsterdam, zou ik toch eens moeten doen.

 2. Wat leuk! Ik wil heel graag de foodhallen bezoeken (ook die van Rotterdam) maar het komt er iedere keer niet van. Het is al jaren geleden dat ik in Amsterdam was. Toch maar eens een dagje Amsterdam doen ?

 3. Daar moet ik naartoe! Jammer dat je maar een beperkte maag hebt hè en niet van alles wat kunt eten. Ik heb op zo’n plek altijd heel veel moeite met kiezen. Ik vind nou eenmaal (bijna) alles lekker.

 4. Op reis bezoeken we altijd foodmarkten maar de Foodhallen in Amsterdam ben ik nog nooit geweest. Best bijzonder want ik woon dichtbij. Heerlijk om van verschillende gerechten iets te proeven.

 5. Dit is echt geweldig. Net als bijvoorbeeld de Markthal in Rotterdam hou ik echt van van zulke soort plekken. Lekker van alles proeven en ontdekken. Vind het altijd wel aan de dure kant maar ach daarvoor krijg je ook wat toch 🙂

  1. Het is zeker niet goedkoop! De Markthal is inderdaad ook leuk. Ben benieuwd of de Rotterdamse Foodhallen ook zo leuk worden…nog even geduld en we kunnen het gaan ervaren! Mocht je in Amsterdam iets leuks en multi-culti willen proberen dan is The World of Food een aanrader….heerlijk eten voor hele schappelijke prijzen!

 6. Haha grappig dat jij na 2 jaar in Amsterdam nog niet bij de Foodhallen was geweest. Ik heb er 2,5 gewoond en inmiddels in Sydneys en ben er dus ook gewoon nog nooit geweest! Wilde wel steeds, maar kwam er niet van. Moet maar als ik weer in NL ben 😉

  1. ? grappig! Er is vast nog veel meer waar ik nog niet ben geweest in Amsterdam, maar eens op een rijtje zetten. Het kan toch niet dat je je eigen stad niet als beste kent! ?

 7. Ik ben ook al eindeloos vaak in Amsterdam geweest, maar nog nooit bij de Foodhallen. Als ik de foto’s zo zie moet ik er toch maar eens naartoe als ik weer in Nederland ben. En leuk ook dat je gemakkelijk ergens kunt aanschuiven, I like that!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *