Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta met komkommer-namul

Geen gouden medaille voor mij en zelfs geen podiumplaats, want dit is het eerste Koreaanse recept op mijn blog terwijl de Olympische winterspelen in Korea al lang zijn afgelopen. Slechte timing dus! De winter ligt echter nog steeds op de loer en maakt dit weekend zelfs een onverwachte en ongewenste comeback. Van dit pittig zoete gerecht met Koreaanse chilipasta gochujang krijg je het gegarandeerd warm.

Koreaanse chili kip

Even naar de toko

Je moet voor dit gerecht wel even naar de toko om de gochujang chilipasta te kopen. Ik ga meestal naar Amazing Oriental in Amsterdam of naar de Japanese and Korean Food Market Shilla aan het Gelderlandplein. Maar bij een goed uitgeruste toko bij jou in de buurt is het vast ook verkrijgbaar. De chilipasta is gemaakt van pepers, kleefrijst en gefermenteerde sojabonen. Het smaakt vrij mild en een beetje zoet. Als je toch bij de toko bent, neem dan direct een fles donkere sojasaus mee. De overige ingrediënten vind je bij de supermarkt

Met de knop onder het recept zet je alles op je boodschappenlijst van de Appie. Superhandig! Met de Appie app heb je dan altijd je boodschappenlijstje bij je.

Lekker met de heerlijke frisse komkommer-namul…

Koreaanse chili kip

Lees ook eens mijn blog over Jeong Kwan, een Koreaanse non die de sterren van de hemel kookt. Zij inspireerde mij om ook eens een Koreaans gerecht te maken en dat beviel zo goed dat ik dat vaker ben gaan doen. Ik hoop dat jij het ook zo lekker vindt.

Het recept voor Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta

4 from 1 vote
Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta met komkommer-namul
Ingredienten
Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta
  • 500 gram kipdijfilet
  • 2 eetlepels gochujang-chilipasta
  • 2 eetlepels rijstwijn
  • 1 eetlepel donkere sojasaus
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 theelepels sesamolie
  • 1/2 eetlepel geraspte verse gember
  • 2 lenteuitjes - gesnipperd
  • 1 theelepel zwarte peper - uit de molen
Komkommer-namul
  • 1 komkommer
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel lenteui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 eetlepel sesamzaad - geroosterd
  • 1/2 milde chilipeper (b.v. Spaanse) - in reepjes
  • zout
Instructies
Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta
  1. Meng de gochujang-chilipasta met de rijstwijn, sojasaus, knoflook, sesamolie, gember, lenteui en zwartepeper.

  2. Snij de kip in kleine blokjes en voeg deze bij de marinade. Roer goed door en laat deze een paar uur lekker intrekken in de koelkast.

  3. Bak of grill de kip totdat deze gaar is.

Kokommer-namul
  1. Snij de komkommer over de lengte in dunne slierten. Ik gebruik hiervoor een kaasschaaf. Doe de slierten in een vergiet of zeef en betrooi met wat zout. Dit ontrekt het vocht uit de komkommer. Giet na 10 minuten het vocht af.

  2. Roerbak de komkommer, lenteui en knoflook in wat olie. Niet te lang, want het moet knapperig blijven.

  3. Doe de komkommer is een schaaltje en meng de sesamolie er door. 

  4. Garneer met de sesamzaadjes en dunne reepjes spaanse peper.

Kijk ook eens bij de andere wereldgerechten.

맛있는 먹다
Mas-issneun meogda
Eet smakelijk!

8 Replies to “Kip gemarineerd in Koreaanse chilipasta met komkommer-namul

    1. Valt mee hoor, klinkt pittiger dan het is. De chilipasta is vrij mild. Ik denk wel dat het in de slowcooker kan, maar ik heb zelf eigenlijk nog nooit kip in de slowcooker gedaan….meestal rundvlees of varkensvlees.

  1. Wel, ik heb nog nooit Koreaans gekookt. Zo lekker! Enig nadeel is dat ik voor heel wat ingrediënten niet in mijn buurt vind, dus dan komt het er wat minder van. Voorlopig houd ik het dus bij Indisch of Thais. ? Of misschien dat ik het in Maastricht nog wel vind? (Ik woon maar op een half uurtje van de grens)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *