Snelle Thaise groene curry met kip

Thais met kerst? Ja waarom niet. Het is weer eens wat anders dan de eeuwige rollade en bovendien smaakt het heerlijk. Zo hadden we naast Thaise viskoekjes met komkommer relish en Thaise varkensgehakt rolletjes op citroengras, een snelle Thaise groene curry met basmati rijst. Bij een goede toko vind je alle juiste ingrediënten, zoals verse limoenblaadjes, kleine Thaise aubergines en Thaise basilicum. Ik gebruikte regelmatig gedroogde limoenblaadjes, maar die kunnen echt niet op tegen verse! Thaise basilicum is niet te vergelijken met Italiaanse. Het heeft een soort dropachtige anijssmaak. Om kerststress te reduceren tot nul heb ik gekozen voor een snelle groene curry op basis van kant en klare Thaise groene currypasta. Bij de toko of gewoon in de supermarkt te koop.

Thaise groene curry

Tip: maak de curry vegan door de kip te vervangen door bijvoorbeeld shiitakes en vervang de vissaus door wat groentebouillon.

Recept voor snelle Thaise groene curry

Snelle Thaise groene curry
Ingredienten
  • 2 kopjes basmati rijst
  • 4 kleine Thaise aubergines - in kwarten gesneden
  • 300 gram kipfilet - in reepjes
  • 1 a 2 eetlepels Thaise groene currypasta - maak het zo pittig als je zelf lekker vind
  • 1 kopje kokosroom
  • 1 blikje kokosmelk
  • 3 verse limoenblaadjes
  • Thaise basilicum
  • 1 eetlepel vissaus
  • 1/2 eetlepel palmsuiker - prima te vervangen door bruine basterdsuiker
  • 3 cm galangal (Laos) - in hele dunne reepjes (julienne)
  • 1 rode chilipeper
Instructies
  1. Verhit bijna alle kokosroom (bewaar wat voor de garnering) in een wok en laat het een minuut of vijf doorwarmen totdat er een laagje olie op de room komt. Roer het af en toe door zodat het niet bruin wordt. 

  2. Doe dan de groene currypasta erbij en laat het vijf minuten goed zijn smaak afgeven.

  3. Voeg kipfilet toe en laat deze een paar minuten mee garen. Voeg nu de kokosmelk, vissaus en palmsuiker toe en laat weer 5 minuten doorgaren,

  4. Nu de auberginepartjes toevoegen en laat wederom vijf minuten doorgaren.

  5. Als laatste de galangal en de limoenblaadjes erbij en laat weer vijf minuten doorgaren.

  6. Serveer met de Thaise basilcumblaadjes, wat chilipeper en een paar druppels kokosroom.


 Kijk ook eens bij de andere wereldgerechten.

กินอร่อย
Eet smakelijk!

 

9 Replies to “Snelle Thaise groene curry met kip

  1. Lekker lekker. Wij hebben met kerst ook Aziatisch gegeten: steamboat, oftewel aziatisch fonduen in bouillon. En 2e kerst hadden we een Italiaans menu. Lekker internationaal 😉 Maar nu inderdaad aan de oliebollen en appelbeignets.

  2. Heerlijk! Ik heb in Bangkok groene curry gegeten dus ik heb goede herinneringen aan dit mooie gerecht. De kip zou ik inderdaad vervangen en shiitakes is dan inderdaad een goede optie 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *