Surinaamse roti kip met kousenband en ei

Hoe lekker is Surinaamse roti en hoe geweldig is het als je het ook nog eens zelf kan maken. Met kousenband en een gekookt ei. Het is eigenlijk helemaal niet moeilijk en zoveel lekkerder dan gekookte aardappelen, sperziebonen en een stukje vlees…vind ik dan he! Smaken verschillen natuurlijk…

Roti kip met kousenband

Surinaams

Ik ben (nog) niet in Suriname geweest, maar het lijkt me een prachtig land. Schitterende natuur en vrolijke vriendelijk mensen. En dan het eten, moksi meti, een lekkere bara, pindasoep, zoutvlees en natuurlijk de overbekende roti…yummie. Met dit recept maak je die laatste eenvoudig thuis. Ik heb het mezelf wel makkelijk gemaakt door gebruik te maken van Surinaams kerriepoeder. Als je die ruikt ben je gelijk verkocht.Surinaams kerriepoeder

Daarnaast heb ik kant en klare roti’s gekocht bij de toko. Uit de koeling…lekker vers dus. Ook kocht ik de kousenband bij de toko. Kun je deze niet krijgen, gebruik dan sperziebonen.

Het recept

5 from 1 vote
Ingredienten
 • 500 gram kipdijfilet
 • 1 volle eetlepel Surinaams kerriepoeder
 • 2 kleine uien gesnipperd
 • 3 tenen knoflook uit de knoflookpers
 • zwarte peper uit de molen
 • 2 tomaten
 • 3 grote aardappels in grove stukken
 • 2 eieren
 • 200 gram kousenband in stukjes van 3 a 4 cm
 • 1/2 a 1 blokje kippenbouillon
 • 1 volle eetlepel Surinaamse kerrie evt meer naar smaakt
 • Surinaamse sambal
 • 1 eetlepel olie om in te bakken
 • 1 klontje (room)boter om in te bakken
Instructies
 1. Kook de eieren een minuut of 5 (niet helemaal hard!). Pel ze en bak ze (in boter) rondom bruin, zodat de kerriesaus beter aan de eieren blijft hangen.

 2. Snij de kipfilet in blokjes van ongeveer een centimeter of drie. Bak deze in wat olie licht bruin.
 3. Voeg de helft van de ui en 2/3 van de knoflook toe en bak deze een aantal minuten mee.

 4. Schil ondertussen de aardappels en snij ze in grove stukken. Voeg ze toe aan de kip, samen met de Surinaamse kerrie en flink wat zwarte peper.

 5. Maak ongeveer 250 ml van het bouillonblokje en schenk deze bij het kip mengsel.

 6. Laat dit zeker 45 minuten tot een uur sudderen todat de aardappels goed gaar zijn. Voeg de eieren na ongeveer een halfuurtje toe. Mocht de saus wat te dun zijn, druk dan een aardappel fijn en meng deze door de saus. Is de saus wat te dik voeg dan wat heet water toe. Voeg zout naar smaak toe.
 7. Kook ondertussen de kousenband ongeveer 10 minuten.
 8. Bak de resterende uit en knoflook glazig en voeg de kousenband toe. Bak deze mee totdat de kousenband beetgaar is. Hou dit warm tot het moment van serveren.
 9. Serveer het kipmengsel, de kousenband en het ei op een roti.

 10. Heerlijk met Surinaamse sambal.

Njang Swietie!

Bekijk ook andere lekkere wereldgerechten.

11 Replies to “Surinaamse roti kip met kousenband en ei

 1. De Surinaamse keuken is een van mijn favorieten, lekker divers. 🙂 Mijn favoriet blijft toch baka bana met pindasaus, maar roti met kousenband en ei (zonder de kip dan voor vegetariërs haha) is ook heerlijk!

 2. Ik heb mezelf op dieet gezet (dat maandenlang niks bijna kunnen doen vanwege ziekte heeft me een paar kilootjes doen aankomen) en eigenlijk moet ik echt stoppen met kijken naar al die lekkere gerechten haha. Ik vind roti zooo lekker! Maak het ook wel eens zelf, heerlijk!

 3. Jahaaaa!! Roti, love it! Fijn recept, dit moet mij ook lukken. 🙂 Ongeveer één keer per maand komt iemand uit de buurt waar ik werk voor mij en mijn andere collega’s in de praktijk zelfgemaakt roti brengen. Het is altijd een waar feest!

 4. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik echt NOOIT roti eet haha. Een vriend van mij heeft ooit eens Surinaams voor me gekookt, dat smaakte zeker naar meer, maar op de een of andere manier kies ik zelf nooit voor (een) Surinaams (restaurant). Altijd Thais, Japans, Italiaans ofzo. Wellicht toch maar eens voor de roti gaan. Of zelf maken met jouw fijne recept!

 5. Ohhh ik ben dol op roti! Heb eigenlijk nog nooit overwogen het zelf te maken… de wandeling naar de toko is zo gemakkelijk 😉 Van alleen die bovenste foto krijg ik al trek, haha!

  1. Haha…volgende keer alleen voor de rotiplaat en de kousenband, oh ja en de roti sambal (erg lekker er bij) naar de toko…de rest eenvoudig zelf maken! Eet smakelijk ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *