Zo mooi is Nederland, een explosie van kersenbloesem in het Amsterdamse bos

In 2000 schonk de Japan Women’s Club 400 kersenbloesembomen aan Amstelveen. Een keer per jaar staat de kersenbloesem (Sakura) in het Kersenbloesempark in het Amsterdamse bos uitbundig in bloei, meestal begin april. In die periode vindt ook het kersenbloesemfestival plaats. Met Hanami Matsuri vieren de Japanners de komst van de lente. De kersenbloesem staat voor een nieuw begin, maar verwijst tegelijkertijd naar de vergankelijkheid van het leven. Bij mooi weer kun je een aantal weken van de bloesem genieten, maar bij wind en regen kan het binnen een aantal dagen alweer gedaan zijn met de bloesem. Zaak dus om je bezoek goed te timen.

Kersenbloesem Amsterdam

Ernaartoe

Het handigst is om het Kersenbloesempark overdag te bezoeken. Dan is het wat rustiger. Het park is in de bloeiperiode heel populair. Wij parkeerden bij de Doorweg in Amstelveen, een paar minuutjes lopen van het park. De weg naar het park staat duidelijk aangegeven.

Kersenbloesem Amsterdam

Tsunamimonument

In het park bevindt zich ook een aandenken aan de Tsunami die Japan trof in 2011.

Kersenbloesem Amsterdam

Een prachtige omgeving voor zo’n gedenksteen, een zee van bloemen.

Ook hier zie je mensen met drones vliegen. Dat moet wel supermooie beelden opleveren.

Kersenbloesem Amsterdam

De bomen staan er op dit moment op hun mooist bij, dus twijfel niet en breng een bezoekje aan dit prachtige unieke park. Het maakt mij erg nieuwschierig naar de kersenbloesem in Japan. Kijk eens naar de prachtige foto’s van de bloesem in Japan van Lies van het blog Liesronddewereld.nl. Weer een bucketlist item!

16 Replies to “Zo mooi is Nederland, een explosie van kersenbloesem in het Amsterdamse bos

  1. Wat is dit supermooi!! Ik was toevallig vandaag een wandelingen aan het maken bij mij in de buurt en daar kwam ik ook een aantal van deze prachtige bloempjes tegen. Echt zalig. Daar in Amsterdam moet het helemaaaal mooi zijn, zoveel bij elkaar!

  2. Nooit geweten dat er kersenbloesembomen in het Amsterdamse Bos staan. Helaas ben ik te laat om van dit moois te geniet maar volgend jaar ga ik zeker een kijkje nemen. Mooie foto’s heb je er gemaakt!

    1. Je, lekker het! Soms kan je het ook helemaal gehad hebben met de winter en toe zijn aan een beetje zon en de lente! Gelukkig zijn de voorspelling goed voor komend weekend!

    1. Het schijnt al over het hoogtepunt heen te zijn, maar wellicht een leuke bestemming voor volgend jaar. Op de FB pagina van het Amsterdamse bos kun je in de gaten houden wanneer de bomen in bloei staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *