Gouden bergen en een dagtrekking bij Pokhara in Nepal

Eén van de mooiste dingen die ik ooit op reis heb meegemaakt was de zonsopkomst bij Pokhara in de Nepalese Himalaya. De eerste zonnestralen die vallen op de besneeuwde toppen van het Annapurna massief maken alsof de toppen van goud lijken. Hoe lichter het wordt hoe duidelijker deze indrukwekkende bergketen te zien is. Je voelt je heel nederig in de nabijheid van deze reuzen. Het is vroeg opstaan, maar het is absoluut de moeite waard. Hierna deden we een dagtrekking door deze prachtige omgeving.

Pokhara Nepal

Tocht door de Himalaya

De documentaire Tocht door de Himalaya op RTL Z deed mij besluiten om dit blog te schrijven over mijn ervaring in de Himalaya. In deze serie loopt Levinson Wood van Afghanistan, door Pakistan, India en Nepal naar Bhutan. Loopt ja, te voet dus. Wat een ongelooflijke prestatie en wat een mooie beelden van deze landen. Beklemmend is het als hij in het door India en Pakistan bestreden Kashmir loopt. Spannend wordt het als hij in een ravijn stort als de remmen van de taxi het begeven. De tocht wordt onderbroken. Letterlijk want Levinson heeft zijn arm gebroken. Emotioneel is het als de tocht weken later weer wordt hervat op de plek van het ongeluk. De serie is nog te zien op RTL XL. Een absolute aanrader!

Dagtrekking

Wij beperkten ons tot een dagtrekking bij Pokhara. Tijdens onze tocht kwamen we door kleine dorpjes waar echt iedereen je vriendelijk toezwaait en lacht. Kinderen lopen honderden meters met je mee. Kortom, vriendelijkheid ten top! Onderweg zie je veel landbouw. Mooi om te zien. Misschien liep Levinson hier ook wel al die jaren later. Vanaf de berg Sarangkot heb je een prachtig uitzicht op de hoge bergen van de Nepalese Himalaya en op het Phewameer in de vallei van Pokhara.

In deze omgeving is paragliden erg populair. Spectaculair om te zien, maar niet helemaal aan mij besteed.

Pokhara Nepal

De mooie natuur met zeven hoge bergen in de omgeving is imponerend.

Pokhara Nepal

Niet de hoogste top, maar wel één van de meest karakteristieke toppen. De Fish Tail oftwel de Machapuchare. Onderdeel van het Annapurna massief. Een bergketen in de Himalaya van 55 kilometer lang. De Fish Tail zelf is ‘slechts’ 6997 meter hoog. Met zes bergtoppen boven de 7000 meter in de buurt is het een kleintje, maar wel een mooie.

Pokhara Nepal

Nepal is een prachtig land. Het openlucht museum rond Kathmandu, het tropische gebied in het Chitwan National Park waar je neushoorns kunt tegenkomen en de omgeving rond Pokhara met het Annapurna massief. Een heel gevarieerd land.

Ben jij er al eens geweest?

11 Replies to “Gouden bergen en een dagtrekking bij Pokhara in Nepal

  1. Wat een prachtige wandeling! Ik heb deze wandeling helaas niet gedaan want ik was echt even op in Pokhara. Even bijtanken was nodig ? Achteraf gezien was het ook maar goed want de dag dat we eigenlijk zouden gaan wandelen, was het uitzicht slecht wegens weersomstandigheden. Volgende keer beter ?

  2. Wat ontzettend mooi, die gouden bergen. De documentaire Tocht door de Himalaya heb ik inderdaad ook gezien, prachtig! Niet alleen de landschappen, maar het hele avontuur.

  3. Oh wat is dit gaaf. Ik wil eigenlijk al jaren naar Nepal. Maar de meeste reizen die kant op zijn zo duur. Als ik nu zo jouw blog lees en je fotos zie dan wil ik er toch niet te lang mee wachten. Sparen maar denk ik, en iets anders dan laten… al is dat ook weer lastig.

  4. Ik ben nog nooit in Nepal geweest, maar het lijkt me een land met indrukwekkende landschappen. De dagtrekking moet een enorme indruk op je gemaakt hebben lijkt me. Ook zwaar, maar de uitzichten maken een hoop goed. En bedankt voor de tip over de serie!

  5. Wauw! Nee, ik ben er nog nooit geweest maar door jouw foto’s moet ik dit serieus eens een keer met eigen ogen bewonderen. Denk ook dat mijn camera over uren zal maken. Ik zou er denk wel een meerdere daagde trekking gaan maken 🙂 heerlijk hiken door het gebied!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *